Hare Krišna Hare Krišna
Krišna Krišna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

Aktuálne menu

Naše aktuálne menu ako aj možnosť objednať si obed online nájdete aj na našej novej stránke www.govinda-bratislava.sk

Pre zobrazenie menu, kliknite na aktuálny dátum /|\

 

V = VEGAN

Alergény sú označené slovne

 

Milí zákazníci, indická kuchyňa obsahuje množstvo špecialít, ktorých názvy Vám pomôžeme rozlúštiť v tomto malom „SLOVNÍKU INDICKÝCH JEDÁL“: 

Sabji - prívarok: je to zelenina v indickej omáčke s výraznou chuťou po zázvore , rímskom kmíne, koriandre či asafoetide. Je základom všetkých jedál a rôzne druhy sabji sa líšia podľa zeleniny a korenín, ktoré obsahujú.

Kofta: Je smažená zeleninová guľka alebo „fašírka“, ktorá je v našej reštáurácii ponúkaná aj pod názvom  „Chuťovka“.  Druhov koft je nespočet. U nás sú obľúbené kofty z cvikly, kapusty, zeleru, mrkvy, hrášku, zemiakov, kukurice a iných druhov zelenín

Samosa:  Je pšeničná taštička naplnená zeleninou a niekedy aj syrom. Tepelne sa upravuje buď to smažením, alebo pečením. Vnútri nás vždy čaká prekvapenie, ktorým ju šéfkuchár naplní.

Alu Patra: „Alu“ znamená – zemiak a „Patra“ znamená koleso. To je pôvodný názov naších slaných zemiakových rolád, ktoré ponúkame k našemu menu ako chuťovky. Okrem zemiakov obsahujú múku, sézam, kokos a koreniny.

Pakora: Je obľúbené jedlo indickej kuchyne, pripravené z ľubovoľnej zeleniny ( tekvica, baklažán, karfiol atď...), ktorá je obalená v cestíčku. Je ponorená a osmažená v hlbokom rozpálenom oleji.

Čatní: Hustá pikantná omáčka slúžiaca na dochucovanie jedál, ktorá podporuje naše trávenie. Je to uvarená zmes korenín, čili, kúskov ovocia alebo zeleniny. Výborne sa hodí k smaženým chuťovkám.

Dál: Indická hustá polievka z rozvarenej strukoviny so zeleninou alebo bez nej, často sa do nej pridáva na ochutenie strúhaný kokos. V Góvinde nájdete dál z žltého hrachu, šošovice alebo mungo fazuľky.

Jasmínová ryža, naturálna ryža, pšeno alebo pohanka: V každom menu sa nachádza jedna z týchto príloh. Jasmínová ryža je thajský najkvalitnejší a voňavý druh ryže, má biele podlhovasté zrná a je veľmi dobre stráviteľná. Naturálna ryža na rozdiel od bielej klasickej ryže obsahuje podstatnú časť šupky a klíčku, kde sú uložené všetky dôležité živiny, má svetlo hnedú farbu. Pšeno je proso bez šupiek. Sú to žlté guľôčky a sú jedinou obilninou, ktorá je zásaditá. Je vhodná aj pre celiatikov. Pohanka je potravina, ktorá taktiež neobsahuje lepok, čistí krv, je diétna a ľahko stráviteľná.

Šálaty: V indickej kuchyni sa šaláty zo surovej zeleniny nepripravujú. Je to však zvykom v naších zemepisných šírkach a preto Vám Góvinda ponúka vrámci denného menu rozmanité chutné zeleninové šaláty, samozrejme jemne ochutené indickým korením.

2011 (c) Govinda - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa