Hare Krišna Hare Krišna
Krišna Krišna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

Aktuálne menu

Objednávky na donášku:

 

Pondelok - Piatok 10:00 - 11:00 na tel.č. 0910 947 108  Rozvoz prebieha od 11:30 do 14:00

 

tel. číslo na prevádzku : 0948 629 910

Menu: 300g – 5.50ur

           500g - 6.50eur

Menu donáška: 300g – 6ur

                            500g - 7eur

vegan burger - 4,00eur

 

 

 

                                                        Denné menu 28.11 – 2.12

 

 

Pondelok + karobova halva zdarma (1,vegan)

 

subji

kitchri” - brokolica s tekvicou a paradajkami v hráškovom kréme (vegan)

polievka

Guláš-fazuľka so zemiakmi, paradajkami a paprikou(vegan)

príloha

pohánka,(vegan)

šalát

miešaný šalát - uhorky, paradajky, paprika, čínska kapusta,  (vegan)

čatní

jablkové pikantné, paradajkové  pikantné (vegan)

 

chuťovka: 1euro

kofta - fašírka z cvikle a sezamom (11.1) (vegan)

pakora – brokolica obaľovaná v bezlepkovom cestíčku (vegan)

 

 

 

Utorok

 

subji

chana brinjal” - cícer s červenou kapustou ,špenátom a paradajkami (vegan)

alebo

”gobhi paneer subji” - karfiol so zemiakmi a syrom paneer v smotanovej omáčke (7)

polievka

cviklový krém s kokosovým mliekom (vegan)

príloha

pšeno (vegan)

šalát

ľadový šalát s paradajkami a olivami, (vegan)

čatní

jablkové pikantné, paradajkové  pikantné (vegan)

 

chuťovka: 1euro

samosa – mrkva,zemiak,hrašok (1)vegan

pakora - baklažán obaľovaný v bezlepkovom cestíčku (vegan)

 

Streda

 

subji

" kusmanda gajar "- mrkvička v chreňovej omáčke s tekvicou (vegan)

alebo

alugouranga” -zemiaky s syrom paneer a smotanou (7)

polievka

špenátový dál (vegan)

príloha

ryža basmati, (vegan)

šalát

čínska kapusta s cviklou a rukolou, (vegan)

čatní

jablkové pikantné, paradajkové  pikantné (vegan)

 

chuťovka: 1euro

kofta -fašírka z kyslej kapusty(1,11) vegan

Pakora – karfiol obaľovaný v bezlepkovom cestíčku (vegan)

 

Štvrtok

 

subji

1 "curry tofu"- brokolica s tofu mrkvou a zemiakmi, (vegan)

alebo

pansi khadi” - fazulky s tekvicou v bešamelovej omáčke (7)

polievka

Boršč – kyslá kapusta s cviklou,mrkvou a zemiakmi (vegan)

príloha

ryža naturálna, (vegan)

šalát

ľadový šalát s paradajkami a rukolou,  (vegan)

čatní

jablkové pikantné, paradajkové  pikantné (vegan)

 

chuťovka: 1euro

Bharatha – hrachová bez lepku (vegan)

Alupatra - zemiakové rolky so sezamom vegan(1,11)

 

Piatok

subji

"bengali tarkari”- karfiol s hráškom a paradajkami v tekvicovej omáčke, (vegan)

polievka

zeleninová,(vegan)

príloha

ryža basmati,(vegan)

šalát

mrkvový šalát s ananásom a citrónovou šťavou,    (vegan)

čatní

jablkové pikantné, paradajkové  pikantné (vegan)

 

chuťovka: 1euro

kofta - fašírka z mkvy a slnečnicou (1) vegan

pakora - zeler obaľovaný v bezlepkovom cestíčku vegan(9)

 

 

 

Alergény: 1-Obilniny6-Sója, 7-Mlieko, 8-Orechy, 9-Zeler, 10-Horčica,  11-Sézam  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Milí zákazníci, indická kuchyňa obsahuje množstvo špecialít, ktorých názvy Vám pomôžeme rozlúštiť v tomto malom „SLOVNÍKU INDICKÝCH JEDÁL“: 

Sabji - prívarok: je to zelenina v indickej omáčke s výraznou chuťou po zázvore , rímskom kmíne, koriandre či asafoetide. Je základom všetkých jedál a rôzne druhy sabji sa líšia podľa zeleniny a korenín, ktoré obsahujú.

Kofta: Je smažená zeleninová guľka alebo „fašírka“, ktorá je v našej reštáurácii ponúkaná aj pod názvom  „Chuťovka“.  Druhov koft je nespočet. U nás sú obľúbené kofty z cvikly, kapusty, zeleru, mrkvy, hrášku, zemiakov, kukurice a iných druhov zelenín

Samosa:  Je pšeničná taštička naplnená zeleninou a niekedy aj syrom. Tepelne sa upravuje buď to smažením, alebo pečením. Vnútri nás vždy čaká prekvapenie, ktorým ju šéfkuchár naplní.

Alu Patra: „Alu“ znamená – zemiak a „Patra“ znamená koleso. To je pôvodný názov naších slaných zemiakových rolád, ktoré ponúkame k našemu menu ako chuťovky. Okrem zemiakov obsahujú múku, sézam, kokos a koreniny.

Pakora: Je obľúbené jedlo indickej kuchyne, pripravené z ľubovoľnej zeleniny ( tekvica, baklažán, karfiol atď...), ktorá je obalená v cestíčku. Je ponorená a osmažená v hlbokom rozpálenom oleji.

Čatní: Hustá pikantná omáčka slúžiaca na dochucovanie jedál, ktorá podporuje naše trávenie. Je to uvarená zmes korenín, čili, kúskov ovocia alebo zeleniny. Výborne sa hodí k smaženým chuťovkám.

Dál: Indická hustá polievka z rozvarenej strukoviny so zeleninou alebo bez nej, často sa do nej pridáva na ochutenie strúhaný kokos. V Góvinde nájdete dál z žltého hrachu, šošovice alebo mungo fazuľky.

Jasmínová ryža, naturálna ryža, pšeno alebo pohanka: V každom menu sa nachádza jedna z týchto príloh. Jasmínová ryža je thajský najkvalitnejší a voňavý druh ryže, má biele podlhovasté zrná a je veľmi dobre stráviteľná. Naturálna ryža na rozdiel od bielej klasickej ryže obsahuje podstatnú časť šupky a klíčku, kde sú uložené všetky dôležité živiny, má svetlo hnedú farbu. Pšeno je proso bez šupiek. Sú to žlté guľôčky a sú jedinou obilninou, ktorá je zásaditá. Je vhodná aj pre celiatikov. Pohanka je potravina, ktorá taktiež neobsahuje lepok, čistí krv, je diétna a ľahko stráviteľná.

Šálaty: V indickej kuchyni sa šaláty zo surovej zeleniny nepripravujú. Je to však zvykom v naších zemepisných šírkach a preto Vám Góvinda ponúka vrámci denného menu rozmanité chutné zeleninové šaláty, samozrejme jemne ochutené indickým korením.

2011 (c) Govinda - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa